Activiteiten 2021


OPEN MONUMENTENDAG 2021
Op zaterdag 11 en zondag 12 september doen we mee aan de open monumentendag. We zijn dan in de middag geopend van 13.00-17.00 uur en geven rondleidingen door de tuin. Ook kunt u de tentoonstelling met kunst en jeugdtekeningen van Sjef van der Molen zien. Om iedereen de gelegenheid te geven een goed beeld te krijgen van de tuin en de tentoonstelling, zorgen we ervoor dat de groepjes die worden rondgeleid niet te groot worden. Er zijn per middag drie rondleidingen die rond 13.15, 14.30 en 15.45 uur starten. Op elk van deze tijdstippen kunnen we ongeveer 16 mensen kwijt. Aanmelden hiervoor kan ter plaatse op de middag zelf.

TENTOONSTELLING KUNST EN JEUGDTEKENINGEN SJEF VAN DER MOLEN
Zoals de meesten van jullie weten was Sjef (1945-2014) niet alleen een allesweter op het gebied van planten en dieren, maar ook een begenadigd kunstenaar. Een deel van zijn kunstwerken is gemeentelijk bezit, maar die zijn nu tijdelijk te zien in de ontvangstruimte van de tuin.

Naast deze kunstwerken heeft Sjef ook in zijn jeugd (zijn 5e jaar tot 20e levensjaar) veel tekeningen gemaakt. Gelukkig zijn veel hiervan bewaard gebleven en van data voorzien. We hebben de coronapauze kunnen gebruiken om zo’n 120 van deze jeugdtekeningen te selecteren en op thema (vogels, vlinders, waterdieren, insecten e.d.) in te lijsten. Deze prachtige selectie jeugdtekeningen, die nooit eerder is vertoond, laat duidelijk de ontwikkeling van Sjef (Sjeffie) als aankomend kunstenaar en amateurbioloog zien.

Deze kunstwerken en jeugdtekeningen zijn op diverse zondagmiddagen (o.a. 26 september) te bekijken. Dit bezoek kan gecombineerd worden met een rondleiding door de tuin, die ook op andere dagen op verzoek open is. Bel voor het maken van een afspraak voor het bekijken van de tentoonstelling en/of een rondleiding door de tuin met 06.28937906 of mail met info@detuinvansjef.nl.

TUINBEZOEK
U kunt de Tuin van Sjef van april tot oktober in groepsverband op afspraak bezichtigen (zie contactgegevens).


huis


huis

 

 

 

 

 

 

 Fotograaf: Lars Soerink

De Tuin van Sjef vindt u aan de Boulevard 33b, 6881HP, Velp (vlakbij de Achtsprong).

route