Activiteiten 2019OPEN MONUMENTENDAG

Op 14 en 15 september doen we mee aan de open monumentendag. We zijn dan open van 13.00-17.00 en geven op elk heel uur een rondleiding. Ook is er muziek. Voor meer informatie en andere open monumenten in de buurt, zie Open monumentendag.

WORKSHOPS BOTANISCH TEKENEN
Op 6 juli en 31 augustus geeft Marianne Verschoor-Remerie workshops botanisch tekenen. Hier heeft u geen ervaring voor nodig. U leert de eerste kneepjes van het vak. Heeft u al ervaring dan is dit een heerlijke dag om samen met anderen te tekenen of schilderen.

6 juli 2019
De bloemenexplosie van het voorjaar is voorbij, maar de natuur is er niet minder om! Integendeel, veel planten hebben nu de mooiste vormen. Dat ene blad, die uitgebloeide bloem, de zaaddoos in wording, licht, schaduw.

31 augustus 2019
Er is verandering op komst. De lichtkleur verandert. Je ziet het. Je voelt het. Sommige planten staan nog in volle glorie of maken zich op voor hun feestje in de late herfst. Andere planten zijn al begonnen met hun aftakeling. En juist dan zijn ze vaak het mooist.
“Botanisch tekenen is het vastleggen van een moment in de ontwikkeling van een plant,” zei iemand ooit eens tegen mij. Geen mooier moment in het jaar om dat te laten zien dan eind augustus.

Programma
Vanaf 9.30 bent u welkom voor een kop koffie of thee. Na een rondleiding door de tuin gaan we de prachtige planten uit de tuin tekenen. Bij mooi weer tekenen we onder het afdak. Bij minder mooi weer zitten we binnen. Van 12.30 tot ca. 13.30 uur is er een lunchpauze. Vergeet niet om zelf uw lunch mee te nemen.

Hoe laat: 10.00 uur tot 16.00 uur
Kosten: €50,00 incl. materiaal, thee/koffie, excl. lunch (zelf meenemen)

Zie voor opgeven en betalen: www.marianneverschoor-remerie.nl.

ONDERWATERFOTO'S

In de ontvangstruimte is een expositie van onderwaterfoto's van Willem Kolvoort. Deze foto's zijn te koop. Mocht u interesse hebben, neem dan contact met ons op.


huis

 

 

 

 

 

 

 Fotograaf: Lars Soerink

De Tuin van Sjef vindt u aan de Boulevard 33b, 6881HP, Velp (vlakbij de Achtsprong).

route