Activiteiten 2022

TENTOONSTELLING KUNST EN JEUGDTEKENINGEN SJEF VAN DER MOLEN
Zoals de meesten van jullie weten was Sjef (1945-2014) niet alleen een allesweter op het gebied van planten en dieren, maar ook een begenadigd kunstenaar. Een deel van zijn kunstwerken is gemeentelijk bezit, maar die zijn nu tijdelijk te zien in de ontvangstruimte van de tuin.

Naast deze kunstwerken heeft Sjef ook in zijn jeugd (zijn 5e jaar tot 20e levensjaar) veel tekeningen gemaakt. Gelukkig zijn veel hiervan bewaard gebleven en van data voorzien. We hebben de coronapauze kunnen gebruiken om zo’n 120 van deze jeugdtekeningen te selecteren en op thema (vogels, vlinders, waterdieren, insecten e.d.) in te lijsten. Deze prachtige selectie jeugdtekeningen, die nooit eerder is vertoond, laat duidelijk de ontwikkeling van Sjef (Sjeffie) als aankomend kunstenaar en amateurbioloog zien.

TUINBEZOEK
Op 24 april en 29 mei is de tuin van 13.00 tot 17.00 uur te bezoeken. Ook kunt u dan de tentoonstelling bezichtigen.

MUZIEK AAN HUIS
Op 15 mei doen we mee aan "Muziek aan huis". Om 13.15, 14.30 en 15.45 geeft het voor ons bekende muziekensemble Bon Ton een optreden. Ze spelen Franse chansons en dan vooral de wat oudere. Meer informatie daarover is hier te vinden. Op deze site is ook de krant te vinden waarin alle deelnemende locaties en artiesten staan. Wij zijn nummer 32.

U kunt de Tuin van Sjef van april tot oktober in groepsverband ook op afspraak bezichtigen (zie contactgegevens).


huis


huis

 

 

 

 

 

 

 Fotograaf: Lars Soerink

De Tuin van Sjef vindt u aan de Boulevard 33b, 6881HP, Velp (vlakbij de Achtsprong).

route