Activiteiten 2023

TENTOONSTELLING 'VERWEVEN LEVEN' IN DE NIEUWE RUIMTE
Bioloog en kunstfotograaf Ineke van Middelkoop is ‘Kunstenaar van de Maand’ in November bij ‘Stichting Nieuwe Ruimte’ aan de Oranjestraat 36a in Velp t.o. Café d’Oranjeboom. Ineke werd geraakt door de tekeningen van Sjef van de Molen en de keramische vormen van Moniek van de Ven. Voor Huub en Adelheid Kortekaas staat hun hele oeuvre in het teken van de plant. Zij zijn de andere exposanten in November. De expositie is te bezoeken op de zondagen 5, 12, 19 en 26 November 2023 van 12.00 - 17.00 uur. De opening is op 5 November om 15.00 uur en zal verricht worden door Sjaak van ‘t Hof, voorzitter van Stichting ‘de tuin van Sjef’. Er is muziek van Sebastiaan Stevens en Saskia van Leendert zal gedichten voorlezen gebaseerd op foto’s van Ineke. Klik hier voor meer informatie over Stichting Nieuwe Ruimte.

TENTOONSTELLING KUNST EN JEUGDTEKENINGEN SJEF VAN DER MOLEN
Zoals de meesten van jullie weten was Sjef (1945-2014) niet alleen een allesweter op het gebied van planten en dieren, maar ook een begenadigd kunstenaar. Een deel van zijn kunstwerken is gemeentelijk bezit, maar die zijn nu tijdelijk te zien in de ontvangstruimte van de tuin. Naast deze kunstwerken heeft Sjef ook in zijn jeugd (zijn 5e jaar tot 20e levensjaar) veel tekeningen gemaakt. Gelukkig zijn veel hiervan bewaard gebleven en van data voorzien. We hebben de coronapauze kunnen gebruiken om zo’n 120 van deze jeugdtekeningen te selecteren en op thema (vogels, vlinders, waterdieren, insecten e.d.) in te lijsten. Deze prachtige selectie jeugdtekeningen, die nooit eerder is vertoond, laat duidelijk de ontwikkeling van Sjef (Sjeffie) als aankomend kunstenaar en amateurbioloog zien.

U kunt de Tuin van Sjef van april tot oktober in groepsverband ook op afspraak bezichtigen (zie contactgegevens). De tentoonstelling is ook in de wintermaanden op afspraak te bezichtigen.


huis


huis

 

 

 

 

 

 

 Fotograaf: Lars Soerink

De Tuin van Sjef vindt u aan de Boulevard 33b, 6881HP, Velp (vlakbij de Achtsprong).

route